středa 31. března 2010

Pojďme se podívat na střeva počítače

Nejprve se nijak nejmenoval. Po reinstalaci dostal neutrální název rionka@desktop. Ale poslední dobou ho oslovuju "zlatíčko". A on? Hučí a občas se v některých místech přehřívá, hlavně když po něm chci moc, ale oba navzájem akceptujeme své nedostatky a máme se rádi.

Jste-li úchyl, nerd anebo blázen, pravděpodobně máte silné vztahy k předmětům a ideálům, které vám je ve skutečnosti nikdy neoplatí. Ne, že by mě tato skutečnost nějak brzdila, před rokem jsem se bavila i s kytkou v květináči (na velmi jednoduché úrovni typu "Ahoj kytičko, jak ses dnes měla?" Pak samozřejmě zdechla.)

Windfinder tu nedávno nadhodil, že by to chtělo nějaké fotky mého počítače (viz Krásné ženy s ošklivými nojbuky) a tak jsem se na to včera podívala. Jeho mozkem je procesor AMD Athlon čtvrté generace (podle Bravíčka už je out) a celkově funguju na docela slabé konfiguraci, hlavně paměti se občas nedostává. Takže nebudu zveřejňovat žádné wallpapery s ničím vytuněným. Též omluvte všudypřítomný binec. A zapomněla jsem vyfotit monitor, ale stačí, když si prostě představíte nějaké LCD se zeleným světýlkem a rozlišením 1280x1024 :)

1. Case zepředu
2. Case z boku (kryt se válí někde za stolem).
3. To modré je wi-fi aušus (Asus WLAN adaptér), bez toho bych tu
s vámi nebyla.



To byla nuda, takže se podíváme dovnitř: 1. Case z druhého boku aneb napínavé odhalení.
2. Grafika, pod ní zvukovka, v jednom pytlíku šroubky, v druhém jumper.
3. Je zajímavé, jaká vrstva bince se před námi skrývá, dokud ji neosvítíme bleskem. To může být metafora, ale klidně i popisek k fotce. Další větráček na desce se schovává pod změtí kabelů.



1. Moje oblíbená část aneb datové peklo. V této polovině se docela často vrtám. Na disku úplně dole je systém, na zbytku je bordel.
2. Disk Western Digital neboli sdb, nejteplejší věc v bedně. Poslední dobou je horký až moc, budu to muset nějak řešit.
3. Krysa je velmi podstatnou součástí systému, domnívám se, že bez ní by to ani nefungovalo.



V tomto momentě mě zaujaly čudlíčky na základní desce, takže následuje sekvence zvrhle uměleckého makra v plastových barvách.



Dále tu máme detail bootovací flashky, ze které mi tu lezou ty všelijaké exotické Linuxy, no a na závěr dva záběry zezadu, ať se mají i fetišisti a úchyláci. Za domácí úkol můžete hádat, do které dírky vede jakej kabel. Děkujeme za pozornost a přejeme příjemný den.


5 komentářů:

  1. Teda taková pornografie, ukazovat svůj počítač v detailu, FUJ :-D

    OdpovědětVymazat
  2. sakra! doufala jsem, ze tohle nikoho nenapadne!!

    OdpovědětVymazat
  3. nechceš tu disketu vyměnit třeba za čtečku karet? takhle to není moc sexy :)

    OdpovědětVymazat
  4. uznavam, ze byt sexy pro mne bylo vzdy velmi podstatne, vlastne ti ani nevim, jestli jsem nekdy resila neco jineho! :))) zajimavy tip, dam si to do TODO listu hned pod tu dlouhou hromadu veci, co s tim PC chci udelat. vzhled je ovsem velmi daleko za funkcemi, nejprve tam chci strkat veci zevnitr a teprve pak nejake zvenku :)

    OdpovědětVymazat