úterý 30. března 2010

Zajímavé hudební tipy: Within Temptation - Black Symphony [2008]


Vlastně nevím, proč jsem se k tomuto skvělému živému záznamu ze 7. ledna 2008 dostala až dnes. Within Temptation mám v oblibě už od střední školy, což byla taková mocná prvotní fáze Nightwish, Moonspell a Nirvany (aneb objevujeme svět :)).

Přiznávám, že v diskografii Within Temptation upřednostňuji spíš ty starší kousky. Ne, že by byla poslední dvě alba špatná, ale osobně mám nejradši Mother Earth [2000] a dvě desky předchozí. Na novějších nahrávkách mi něco chybí, nevím, zda postrádám jejich dřívější metalovou temnotu anebo spíš určité kouzlo a hloubku, zabité dnešní dravostí na poli náhle tak populárního "gothic metalu"... kdo ví.

Všechny výše popsané výtky jdou ovšem po poslechu The Black Symphony do koše! Nahrávka se už po prvním protočení ihned zařadila do mojí kategorie amazing live record po bok kolegů The Gathering a Evanescence (s čímž souhlasit můžete a nemusíte). Jedná se o perfektně zvládnutou show, zpěvačce Sharon spolupráce s orchestrem a pěveckým sborem vyloženě sedí. Na pódiu se postupně objevuje i několik slavných hostů. Koncert má dynamiku a skvělou atmosféru, fanoušci krásně reagují (slovy jedné recenze "slzy z předních řad tryskaly až na pódium" :)). Jste-li vyznavači těchto hudebních žánrů, bez váhání doporučuji.

Tradičně doplňuji pár ochutnávek především ke skladbám se srdíčkem :)



Tracklist:

CD 1

1 Ouverture
2 Jillian (I'd Give My Heart)
3 The Howling
4 Stand My Ground
5 The Cross
6 What Have You Done (Featuring Keith Caputo)
7 Hand Of Sorrow
8 The Heart Of Everything
9 Forgiven
10 Somewhere (Featuring Anneke Van Giersbergen)
11 The Swan Song
12 Memories


CD 2
1 Our Solemn Hour
2 The Other Half (Of Me) (Featuring George Oosthoek)
3 Frozen
4 The Promise
5 Angels
6 Mother Earth
7 The Thruth Beneath The Rose
8 Deceiver Of Fools
9 All I Need
10 Ice Queen

1 komentář:

  1. Musim se priznat, ze pri poslechu Somewhere se pokazde temer rozplacu (a to jsem ji musel slyset snad tisickrat). Proste text "I'll find you somewhere, I'll keep on trying until my dying day" je dokonaly :-)

    OdpovědětVymazat