středa 24. března 2010

10 nej... twitteroidních tagů pro lepší ROFLživot

Twitter je fascinujícím příkladem "média nové doby". Jeho striktní omezení 140 znaky přináší pisateli nutnost maximálně zhustit informační objem, což může být klad, ale i zápor - záleží na situaci.

Jelikož stádium grafománie jsem si prožila již v útlém mládí v době papírů a propisek, dnes už vím, že i těch krátkých blitků je třeba a tak se Twitterem celkem dobře bavím. Narozdíl od zmíněného papíru (starodávné, leč nepřekonatelné médium ještě ze staré školy), tento mikroblogovací systém nabízí možnost vaše zápisky tzv. otagovat. Každé slovo, před které napíšete dvojitý křížek "#" (to je ten, jemuž kolega v práci říká zahrádka!) tak funguje jako odkaz neboli "tag". A tagováním lze například šikovně heslovitě zdůraznit význam Vašeho sdělení.

Zde je přehled mých nejoblíbenějších tagů, díky nimž je můj Twitter mnohem veselejší. Chcete-li si nějaký půjčit, směle do toho :)

#fail - Bezkonkurenčně můj nejpoužívanější. Kdoví proč. Asi proto, že každý den mi nabízí přehršle failů. Chcete-li zmást nepřítele, doporučuji též tag #fial
#nowplaying - Na službě, jako je Twitter, angličtina ruluje. Tímhle tagem lze vyjádřit, co vám zrovna hraje a když se vám to moc líbí, tak za to můžete prcnout třeba ještě srdíčko <3
#omg - Oh My Got(h)! Používám, když mě něco překvapí, dostane, vytočí, naštve, moc naštve :) A když OMG nestačí, můžu použít také #zomga!
#kopr, #chcip - významově zcela očividné. Ekvivalentní též s #haji, #sleep, #ziv, #chrrr
#nomnomnom - uživatel si právě výborně pochutnal. Při nedostatku prostoru za výpisem surovin na pizze lze užít i úspornější jednotaktové #nom či #mnam
#mujsen - hezky česky. Zvláště se hodí při tweetech typu "OMG, cože! Sen o sexu s neznámým hustodémonem?!" (ano, i takové jsou... *blush*)
#wtf - podobně široce použitelné jako #omg. Kreativitě se meze nekladou, takže není problém říkat i #omglolwtf. Případně #ftw (For The Win / Fuck The World ;))
#lol - uživatel má křeč a rofluje pod stolem. Varianty: #lolz, #ololol, #looooool, #lolvoe...
#aaaa - citoslovce, zvláště pěkně použitelné ve spojení s #pondeli či #patek. Počet "a" v "aaaa" závisí na tom, jak moc se toho na Vás zrovna valí.
#ovip - "Práce už mě nebaví, asi půjdu na jedno. #ovip #ovip"... a neříkejte mi, že jste neviděli Červeného Trpaslíka.


Rionku na Twitteru můžete sledovat zde. Pozdrav samozřejmě potěší ;)

2 komentáře: