pondělí 22. března 2010

11 skvělých wallpaperů, které rozhodně neprozrazují moji osobnost

Existují teorie, které tvrdí, že na základě barvy vašich ponožek, oblíbené příchuti zmrzliny, způsobu, jak se škrábete v uchu a jak navazujete kontakty, lze vysledovat, kdo jste. To je tak mocné, že to samozřejmě snad ani nelze ničím napadnout! Leč nedávný článeček páně Bednáře na Lupě o psychologickém významu pozadí na ploše mě nahlodal. Ach, já chladný fantazírující blázen. Jen se podívejte! Tohle je mých 11 asi nejoblíbenějších wallpaperů za posledních pár let. Detaily psychologického rozboru své osoby samozřejmě uvádět nebudu, ale klidně můžete tipovat, jachacha! Ale nevyhrajete nic.


Bokeh Full Screen Left
Na start jeden jemnější, stylový, Tento wall byl součástí větší série určené pro dva monitory, leč mně dlouhodobě chytila hlavně ta levá polovina (jak jinak než v chladném spektru - prostě to tak je, miluju tyhle barvy, i když nevím proč). Uloveno na DS Hofyland v klubu Fullscreen, autora bohužel netuším, ale celá ta série je moc pěkná, i ta oranžovožlutá strana, kterou zde nemám ;)


Sien Verdure by karincoma
Obrázek pochází z dílny polské umělkyně Karoliny Szafran-Anderson, jejíž lolitky, gotické baletky a chladné ozbrojené čubky jak vystřižené z Matrixu mě uvádějí do extáze. Tímhle wallpaperem se mi mocně strefila do vkusu, kdybych měla PayPal (a občanku, ehm), tak už možná mám i nějaké to tričko s jejím obrázkem. Je fakt krutá.


Analogic Sequences by darulian
Tenhle kousek mě pronásledowall dosti dlouho a musím uznat, že ke stříbrnému tématu klasických WinXP se hodil pěkně. Své stávající temnězelené Ubuntu bych k němu sice nedoporučila, protože mám radši, když barevné tóny sednou jak prdel na hrnec, ale i tak mám tenhle obrázek pořád mezi oblíbenými. Aneb technický design, dynamika a schizofrenie forever. Nebo tak něco.


Underwater by Mikkoliini
Motiv na tomto jednoduchém wallpaperu jemně koresponduje s úplně prvním kouskem této série, ale je méně komplikovaný a jakoby akčnější. Zde jsem si pouze pro vlastní potřebu lehce pošoupla barevnost z původní tyrkysové/modré/černé dozelena. Více než prostředí "pod vodou" mi to teď připomíná bledě zelená rozmazaná světla města v dešti nebo za závojem slz.


Natural Element
Krásná, umělecky působivá kompozice, která se mi také hodila do stříbrného tématu XP a mockrát jsem se k ní vrátila. Dnes mi přijde až moc světlá, ale to je asi pouze otázkou zvyku. Nějak mám poslední dobou radši tmavší pozadí i další prvky. U tohoto wallpaperu bohužel taky neznám autora, mám ho uložený už několik let a soubor nějak postrádá cokoli (dokonce i název! :)).


EMAN: Faith by dilekt & DV81
Tahle přitažlivá scifárna mě dostala na první pohled. Jde o velmi zajímavou scenérii, na kterou se hrozně pěkně kouká a neustále v ní objevujete nové detaily, na kterých se můžete očima zasekávat :) Wallpaper působí na pohled hřejivě a pozitivně, ale to může být samozřejmě pouze dojem. Plný příběh za obrazem totiž neznám...



Dandelion Wine by Anna Earwen
Po žhavém západu slunce trochu studeného ticha. Tenhle wallpaper je jemný, křehký, barevným tónem ne nepodobný defaultní modrozelené ploše ve Widlích, dej jim Pánbů věčný klid :) Velmi dlouho jsem ho měla na desktopu v bývalém zaměstnání. To byste nevěřili, jak pohled na křehoučké kapky vody v klíně chmýříčka z kytičky uklidňuje, když vás nasere nějaký hňup.


Feral Nova by alexiuss
A teď zas nějakou babu. Ohňovlasá krasavice bez šatiček, která svým dotekem přináší zemi život, je dílem umělce, působícího pod jménem Vitaly S. Alexiuss. Mimochodem, je to úžasný týpek se schopností vystihnout ve svých obrazech dokonalou postapokalyptickou krutost. Na tomhle obrázku jedni zkoumají prsa a druzí úhel dopadajícího světla a propracované detaily. Na které straně jste vy?


Digital
Krátce po instalaci svého nynějšího systému, v době, kdy jsem zkoumala možnosti nastavení uživatelského prostředí, přišla jsem jednoho dne na Firzenův blog. Má tam sbírku wallpaperů a tenhle mě dostal, takže jsem si na jeho základě ozelenila celé Ubuntu a ještě se mi hodí k blogu aj k ikonce. A přitom je to ďábelsky jednoduché. To jsou věci, to se stává jednou za rok! :)



Evanescence: My Immortal by rionka
Tento wallpaper je jako jediný z uvedených mým osobním dílem. Pochází z roku 2008 a vyrobila jsem ho pro své stránky http://evanescence-net.ic.cz. Podobných vzniklo víc, ale tenhle mám osobně nejradši, asi je i nejpropracovanější, padlo na něj spoustu času a štětců ve Fotokrámu. Fotokrám i přebytek volného času už odvála minulost, leč tu paní na obrázku máme rádi dodnes :)



BONUS: Machinery Of The Stars by alexiuss
Není to wallpaper v pravém slova smyslu, ale na mé ploše se uhnízdil už několikrát a zrovna teď si tam hoví a Ví, že to tak má Být. Tenhle obrázek na mě osobně působí velice silně. Oslavuje vnímání a porozumění, ale zároveň se vším pochopením přichází taky lítost a samota. A nad tím vším se na nebeské klenbě vznáší dokonalá hudba, která popisuje to, na co dosud nebyla vynalezena slova.



K poslechu: Star of Ash: Sanies - http://www.youtube.com/watch?v=Ru3NQkU8JBU

3 komentáře:

  1. pěkné obrázky :) taky mám raději tmavší, protože u počítače sedím většinou až večer, tak nemám rád když to tak moc svítí... a taky černá je úsporná, nesvítí tolik pixelů :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo... nesviti tolik pixelu, hehe. Pokud clovek nema nejakej mrtvej. Jeden mam v praci a to byste neverili, jak to cloveka na cernem pozadi STVE :)

    OdpovědětVymazat
  3. Keep on ωorking, great jоb!

    Alѕo visit mу blog ... relaxation
    Also see my page - reiki books

    OdpovědětVymazat