neděle 1. srpna 2010

.staré Brno v obrazech

Když jsem dnes odpoledne vystoupila z autobusu na Úzké, měla jsem nejprve v plánu jet domů. Ale kombinace skutečností, že mám v batohu foťák s nabitýma baterkama, nikam vlastně nespěchám, je docela hezky a mám prapodivnou náladu, způsobila, že jsem se od nádraží vydala kamsi úplně jinam - cestou necestou podél kolejí po ulicích, které se nijak nejmenují a po oprýskaných dvorečcích a průjezdech Starého Brna. Celá galerie je zde.


Čas od času (zvláště v létě) to na mě vždycky "přijde" a pak lezu po zabahněných uličkách a nakukuju lidem do zahrad. Jsem zvědavá, kdy mi dá někdo přes hubu.


Pokud byste se chtěli vydat do míst na fotkách, směr je zhruba tento: Úzká - Uhelná - Křídlovická - Nové Sady - Anenská - Kopečná - Pekařská. Asi je zbytečné dodávat, jaké rodiny převážně žijí v těchto rozkládajících se oblastech. No, ten kontrast s prosklenými budovami o pár metrů dál je každopádně působivý.


Staré, divné a opuštěné věci v Brně fotím už celkem dlouho, na netu visí například tyto dvě galerie z (asi? už!) předloňska: Pisárky, Šilingrák. Kdybyste měli tedy málo, pokračujte ve směru těchto odkazů :)


5 komentářů:

  1. Některým těm fotkám by mnohem víc slušelo černobílo :-).

    OdpovědětVymazat
  2. To je otazka. Driv jsem cernobilila hodne, dneska uz to skoro nedelam. Vetsinou na konecny vysledek myslim uz pri foceni, experimentovat s tim vic se mi uz vcera v noci pak uz nechtelo. Nevim, asi mam nejakou necernobilici fazi :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jen potleskuji, potleskuji! Pokoukal jsem, pokoukal jsem... :-) Pokukoval bych dále, prosím! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. @jesisem jee, dekuji :) psychofotek neni nikdy dost, vsak ono to zase prijde. ja to posledni dobou vzdycky strasne proberu, takze zustane jen 30% toho, co se realne nafotilo. sebekritika! ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezké... poslední 3 jsou nejhezčí... ale která z nich se mi líbí nejvíc vlastně nevím =))

    OdpovědětVymazat