pátek 2. dubna 2010

.o životě a vůbec

I přes silnou vrstvu každodenního cynismu se občas objeví situace a lidé, díky kterým mám na okamžik pocit, že všechno má v životě smysl a význam. Někdy toto poznání přichází velmi klikatými cestami. Pokud existuje něco jako karma, lze předpokládat, že i všechny složité životní situace nám mají něco dát. Je to neférové, hnusné a má to svou zvrhlou vnitřní logiku. Každý z nás má svůj "boj", některé z nich jsou opravdu divné a velmi bolestivé. Některé můžete cítit, i když jste pouze pozorovatelem. A nejvíc nefér na tom je, že kromě lítosti (o kterou opravdu nikdo nestojí) nemůžete dělat vůbec nic. Anebo ano, můžete dělat, že věci nevidíte; mimochodem super zkratka do pekla.

Přemýšlím, co se mi vesmír snaží naznačit, co se mám naučit a co pochopit. A uvědomuju si, že mám zásadní problém s vyjadřováním; popíšu vám jakoukoli blbost, ale v okamžiku nabitém silnými emocemi neumím své pocity zformulovat. Vnímání dnes totiž není nutné, potřeba je akčnost a efektivita. Nelíbí se mi tu. Asi se půjdu zbláznit.

BTW: Pokud máte pocit, že tento text nic neznamená... well, asi opravdu nic neznamená.
Ale možná že jo.

2 komentáře:

  1. Akčnost a efektivita, přesně tak, nakonec co je nám do nějakejch lidí, je jedno že jsme všichni stejní, bez rozdílu věku, národnosti a čehokoliv jiného. Vždyť svět je takovej, jak o něm budeme mluvit. Stačí se prostě dívat jinam a všechny problémy jsou vyřešeny, nebo ne ?

    OdpovědětVymazat
  2. kdyby jenom "vyreseny". ony proste zmizi :)

    OdpovědětVymazat