pondělí 14. února 2011

.i já mám své dvě srdcovky. a co vy?

Před pár dny zveřejnil Elektronický Ott jeden moc pěkný článek, nazvaný Přiznávám dvě srdcovky. Nevěnuje se v něm nedozrálým třešním, ale těm aktivitám, které člověk dělá nikoli pro peníze, ale prostě proto, že ho baví. Článek končí velkým otazníkem: "Máte nějaké srdcovky i vy?"

Myšlenku, která se zrodila již dříve na (rovněž skvělém) blogu Tomáše Hajzlera, jsem se rozhodla přetransformovat opět v jakousi řetězovku. Domnívám se totiž, že cosi takového, jako tuhle chlapci, má každý. U mně se, pravda, rozhodně nejedná o tak učesané a přístupné projekty, jako u kolegů výše. Obě ty záliby totiž vznikly v ne-online světě...

♥ kreslení očičkatých věcí

Maluju asi tak od chvíle, kdy jsem začala být schopná udržet tužku. Samozřejmě je mi jasné, že to není způsob, jak si vydělat, a tak jsem se nikdy nevrhla do žádného konceptuálního projektu. Jsem zastáncem hlavně tradičních technik, počítačové kreslení teprve lehce osahávám.

Už jsem uvažovala, že bych si vybudovala na své doméně (kde zatím nic není) nějakou reprezentativní rionkogalerii, ale zatím jsem to ještě dostatečně nepromyslela (a ani nevím, zda to má smysl). Než dojdu k nějakému závěru, skladuji své bláboly alespoň na DeviantArtu. Je jich mnoho, čerstvé i letité... a může je tam oňuchávat široká veřejnost.


♥ paní s černými vlásky

Vlasta Ott správně poznamenává, že pokud vás srdcovky jiných nezaujmou, tak s tím nejde nic dělat - je to prostě jen koníček. S podobným přístupem vám mohu předhodit i srdcovku č. 2 - po léta slepovaný a nyní na novou doménu postupně přesouvaný web o hudební skupině Evanescence.

Tomuhle bastlíčku věnuju poslední dobou asi nejvíc soustředěného času, protože to chci od března otevřít i pro veřejnost. Přinutilo mě to se od základů naučit pracovat s Drupalem a oprášit vzpomínky na to, jak je skvělé konstruovat něco nového, co vás baví.



Tyto dvě věci, o kterých dnes píšu, jsou ke mně přirostlé už po mnoho let a s vysokou pravděpodobností se budou prolínat mým životem i v letech následujících. A to přesto, že jsem do nich vložila mnoho energie a nevyždímala z nich žádné peníze. Nejde mi o příjem z reklam ani o počet návštěv. Myslím, že právě v tom je smysl srdcovek: aspoň někdy je nutné dělat to, co milujeme...

Máte i vy své srdcovky? Napíšete o nich?

4 komentáře:

  1. Díky za zmínku. :) Evanescence asi už znovu poslouchat nebudu, i když patřili k tomu lepšímu, co jsem poslouchal (hehe). Ale kresby jsou parádní, rozhodně připrav nějakou virtuální galerii - nebo nás tam naveď, pokud ji neznáme. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. zajímevé... je fajn, že máš takovýhle přístup :-), za to klobouk dolů, ale pokud s tím budeš nadále pokračovat se stále takovýmto přístupem, tak se připrav na věci... třeba moje CyberTropia... před pár měsíci funky projekt, pro zábavu a teď cca 60 unikátních IP za den a nápor na server jak...

    OdpovědětVymazat
  3. Ani nevím, jestli jsem čekal něco jiného, než právě tyhle dvě :-). Hm, hm, že bych si také zařetězil? Jen nevím, jestli jsou ty mé tak snadno uchopitelné...

    OdpovědětVymazat
  4. plastique: není zač. galerie zatím neexistuje, pouze ta deviantová, na kterou odkazuji v článku. uvidíme.

    h00ked: jojo... na stávajícím evanescentním webu se návštěvnost pohybuje mezi 80 - 200 IP, na cézetku očekávám vyšší. z těch funky projektů je totiž cítit, že své tvůrce baví a to ty lidi přitahuje.

    mamuf: nojo :) vlastovy a tomášovy jsou prudce uchopitelné, moje tak mírně, tvoje budou málo - no a co? směle do toho.

    OdpovědětVymazat