čtvrtek 23. září 2010

.mako mako? ano ano!

Poslední týden sice nevím, kde mám hlavu a neustále něco nestíhám, ale přesto si ještě před spaním ublognu o dnešním koncertním večeru, na který mě vytáhla Sym (budiž jí blogísek lehký). Dnes (ehm, včera) totiž vystoupila na dvoře u kavárny Podobrazy kapela mako!mako, takže jsme si mohli užít letošní poslední teplý večer, ladící k open-airovému řádění.

Po nedávných zlých metalech a ještě předcházejících ambientech se bude zdát můj hudební vkus lidem zase zcela zvrhlý, hurá. Co se návštěv živých koncertů týče, dám hlavně na doporučení svých přátel - člověk tak snadno přijde k zajímavým věcem, které by ho ani nenapadlo poslouchat. Je úplně jedno, že něco jako beatbox jsem naposledy viděla před dvěma lety, soutěže talentů mě míjejí a dnešní pop ignoruju. Mako!mako jsou skupina, kterou je potřeba potkat naživo, protože ze záznamu to ani omylem nemůže být tak zábavné jako ve skutečnosti. Zvláštní znamení: místo bicích mají týpka, který dělá ty zvuky "na hubu" :)


Česko-slovenský kvartet tvoří zpěvačka Kristina Šimegová, zpěvák a beatboxer Ondra "En.dru" Havlík, basák Michal Procházka (s apartním kloboučkem) a kytarista a zpěvák Peter Strenáčik (ten má úplně skvělý hlas, měl by zpívat více :)). Nejvýraznějšími postavami večera byli rozhodně Kristina a En.dru, zpěvačka tančila po pódiu v jasně rudém kabátu a mistr republiky v beatboxu živě gestikuloval a dělal takovou šou, že fanynky v kotli ječely až do chropotu. Za nejlepší songy si dovolím označit "Birds" a "Ve dvě odpoledne v metru na stanici I.P. Pavlova"...

Podle slov Sym se kapela nedávno úspěšně zúčastnila nějaké televizní talentové soutěže. Díky tomu tam prý přišlo tolik lidu. Jelikož tyhle věci totálně nesleduju, nemůžu k tomu nic říct, ale nádvoří Místodržitelského paláce tančilo a vřelo a kapela musela dvakrát přidávat. Mám tušení, že příště to už nebude jenom za stovku. (Vzpomeňme nostalgicky na předloňskou párty s Xindlem X v Dessertu, dneska by se tam nevešel a už vůbec by vás na něj nepustili za těch 50,- jako tehdy nás! :))


mako!mako: funk, hip-hop, beatbox, chill-out, latin, jazz, pop a další vlivy vytvářejí dohromady vlastní styl s názvem "run'n'be". Lehké a zábavné (i přesto, že kvůli bouračce Ondra přišel o housle, škoda).

Žádné komentáře:

Okomentovat