čtvrtek 8. července 2010

.jablko oknem viděti

Vypadá to, že dnes jdu spát s nojbukem. V posteli se mi zabydlel zapůjčený prťavý Dell, který mě i přes několik svých trošku vypasenějších much velmi zaujal. I přesto, že Facebooku nefandím, musela jsem po chvíli s ním strávené neoriginálně dodat: "Líbí se mi".

Spíš než recenzi tohoto nečekaně získaného kusu HW (třeba i na tu časem dojde) jsem se chtěla věnovat jistému zajímavému psychologickému aspektu, který představuje notebook, tulící se k nám v pelíšku. (Mimo to, ten Dell je stejně jen prostředník k tomu, abych si mohla přes iTunes narvat nějakou hudbu do, ehm, lesklé krabičky s logem Apple. A testovat, co se stane. Viz nadpis. Z toho bude ještě komický seriál o několika dílech, jen počkejte.)

Pro ty, kdo zvedají hustodémonsky prst, aby mi vyčinili za nevěru, dodávám, že ač nevlastním plyšového tučňáka, tulím se aspoň k plyšové kačence o rozměrech 40 x 40 x 12 cm a Linuxu v podobě primárního OS se vzdát nehodlám. Mít v posteli na klíně notebook (byť s Win 7) je ale pocit lepší, než plyšová kačenka. Pokud jste alespoň jednou v životě byli opuštěným nerdem, nejspíš si vybavujete, jak neuvěřitelně mohou působit věci, které vás najednou nezištně zahřejí. Stolní počítač bude v této oblasti vždy poněkud neosobním společníkem, ale nojbuky se svými žhavými podvozky nikdy nezklamou. Zvlášť začátkem července se to hodí :)

Ano, vážení přátelé, skutečně mě dojímá fakt, že prťavé displejovaté věcičky kromě svícení do tmy nabízejí také neživé teplo, obohacené romantickým aromatem pálícího se tišťáku. O nějakém drobnějším netbooku jsem už uvažovala dříve a asi si to nechám znovu projít hlavou. Člověk by měl mít v posteli společnost, haha :) Ano, opravdu jsem nerdoúchyl, to se vám teda nezdá. Plyšové tučňáky, finanční dary a nabídky k sňatku zanechte prosím na recepci. Přejeme dobrou noc. A žádné sny o oknech.

20 komentářů:

  1. Taky jsem se nějaký čas se svým nojbukem mazlil jenom v posteli. Nicméně později jsem zjistil, že to asi není to pravé ořechové. Problém byl hlavně s prachem a přehříváním.

    OdpovědětVymazat
  2. Hmmm, ja se tulim k N900:-) I v posteli, resp. neustale se ke mne N900 tuli v kapse kalhot:-) A je s Linuxem:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Aha, tuhle skatuli znam :) Mne to jabko spadlo na hlavu dosti necekane, tak si s nim ted budu chvili hrat. ty stroje s linuxem se mi taky libi, ale zatim mi nikdo zadnej nepujcil!

    OdpovědětVymazat
  4. BTW: Na iPod jsem pouzival pod Linuxem gtkpod. Zda se mi dost dobrej, prinejmensim jsem na nem objevil nektery funkce, ktery jsem v iTunes vubec nenasel (jako napr. zkopirovat MP3 z iPod na Disk) a celkove se mi s gtkpod delalo lip, nez s iTunes (vytvareni playlistu, nahrani skladeb).

    OdpovědětVymazat
  5. ...tak takhle je to :-)

    Nojbuky do postelí! No v mém případě radši ne. Je to těžké, zahřívá se to...bleh. Asi jsem divný, když to každý okolo dělá. No, na takové to rychlé počtení na twitterech, fejsbucích, emilech, zjištění stavu počasí a podobně, si vystačím právě s tímhle jablečným šmrdlátkem :-).

    OdpovědětVymazat
  6. Mamuf: hm, tak kdyz to "kazdy dela", tak toho asi zas necham. ty veci, co "kazdy dela", tak nejak obecne delat nechci, ani nevim proc. proto nemam wyndowsy, nemam televizi, nemam fejsbuky.. tak nebudou ani nojbuky. :D

    OdpovědětVymazat
  7. anebo si delam prDell, treba. :D

    OdpovědětVymazat
  8. Windows 7? Styď se =D Ne, dělám si srandu =) Proti Win nic nemám (až na Parted), dokonce mi pořád na jednom oddílu hnijí Windows XP =)) Ale ty zapínám jen, když má chuť taktovat....
    Jinak věřím, že hřeje fajn. Já noťas nemám a tu mou krabici si tam dávat nemůžu... takže mi na zahřátí musí stačit holky, no =( =D

    OdpovědětVymazat
  9. valerius: stydim se. HW rulez, SW sux. Win7 starter sou fakt hovadska vec, neumi to vytvorit skupinu v siti ani zmenit obrazek na plose, ale "prumerny uzivatel" oceni barevne ikonky a fakt, ze pro cteni blogisku neni treba delat nic jineho, nez obcas pohnout jednim prstem. no, za par dni ho vratim, jeste mozna napisu nejakou recenzi, ale preinstalovavat to nebudu :D

    OdpovědětVymazat
  10. Simtě, ukaž nám z té divné Win7 věci screenshot aspoň, díky. :-D

    OdpovědětVymazat
  11. Pro pány bych měl jedno upozornění. "Elektrický smog", jenž vytváří počítač je poměrně nebezpečný pro vaše genitálie, proto se opravdu nedoporučuje mít notebook na klíně. Způsobuje to myslím neplodnost.

    Bodré podoledne


    PHATE

    OdpovědětVymazat
  12. mamuf: jojo, napisu o tom a dodam i screenshoty, uz se to chysta :)

    OdpovědětVymazat
  13. i já občas ulehám se svým Vostrem 1220 do pelechu.a aby otvory pro proudění vzduchu nezacpala peřina, tak si ho podložím knihou a teplota uvnitř nepřesáhuje 42°C

    OdpovědětVymazat
  14. PHATE: Nevím, jestli elektrický smog (ale ani to nezpochybňuju), ale to teplo určitě. Stejně tak vyhřívaná sedadla v lepších vozech atp.

    OdpovědětVymazat
  15. Mamuf: A ví někdo čím to přesně škodí? Já jen vím, že to škodí, ale hodilo by se i odůvodnění... jsou na to i speciální podložky, který by měly pomoct, ale nevím no.

    PHATE

    OdpovědětVymazat
  16. Phate: no, prej i vodni postel skodi, protoze je vyhrivana. Takze zrejme to teplo opravdu skodi, at je vytvarene cimkoliv. Mam dojem, ze jsem cetl/slysel, ze to teplo snizuje pohyblivost spermii. Z toho duvodu taky spousta maminek neni rada, kdyz jeji chlapecek nosi slipy misto trenek nebo tesne jeany, protoze to tolik nevetra a zahriva se rozkrok:-)

    Tak Rionko, a mas tady zase o par zajimavych klicovych slov pro vyhledace navic:-D

    OdpovědětVymazat
  17. K tomu vedru a pohyblivosti spermií... Pánové, neměli bychom na tato parná léta emigrovat do Norska? =D

    OdpovědětVymazat
  18. Taky mi to tak přijde...

    Teplo by přece příliš vadit nemělo... Nebo jako že se nemám tulit k svojí slečně? To by asi k reprodukci nedocházelo vůbec :D

    OdpovědětVymazat
  19. PHATE: Teplo právě vadí. Proto jsou přece varlata mimo tělo, potřebují nižší teplotu cca o 2 stupně, než je běžná tělesná.

    OdpovědětVymazat
  20. A co teprve tygrovana tanga se zipem. o_O

    OdpovědětVymazat