středa 10. února 2010

Zajímavé hudební tipy: Azure Emote - Chronicles Of An Aging Mammal [2007]


Člověk si říká: Sakra, to je ale pěkná melodická sypačka na úvod! Takové nekomplikované je to, že. A pak přijde druhý track a spadne mu čelist ke kolenům. Tak ne.

Ač logo tohoto experimentálního projektu připomíná nějakou široce stravitelnou gotickou flákotu, obsah nabízí odchylku od průměrného materiálu, velkou asi jako rozdíl mezi poslední deskou Within Temptation a mechanickou potvorou z Warhammeru. Jakože moc. :-)

Za projektem stojí talentovaný Mike Hrubovcak (Divine Rapture / Vile) a jelikož jsem žádnou z jeho dalších kapel dosud neznala, navnadila mě aspoň svůdná recenze na Metalopolisu. Pojmy jako "technický death metal" v kombinaci s "chladnou atmosférou" a "zvrácenými melodiemi" mě lákají už od chvíle, co jsem téměř měsíc v kuse poslouchala vynikající "Cosmogenesis" od mrtvokovového německého spolku Obscura.

Azure Emote ve své "Kronice stárnoucího savce" nabízí obdobně složitý materiál, ale daleko méně se nechává svazovat žánrovými pravidly. Během poslechu se mi tak vynořovaly v paměti například melodické linky Cynic, instrumentální rozmachy Ulver, techno pazvuky Aquilon, dramatičnost Professor Fate, temný nádech Salon Whore Decadence, chaotická brutalita UneXpect...

Hudba Azure Emote disponuje ohromným množstvím nápadů a zajímavých kompozic a díky určité agresi mají i oddechovější party spoustu energie. Občasný chaos, chropot a sem tam smyčec není na škodu, neboť není vše jen sypanice! Už se těším, až si to zítra ráno pustím v autobuse :-)

http://www.last.fm/music/Azure+Emote
tags: death metal, progressive metal, avantgarde


Tracklist:

1. Clarity Thru Apathy
2. Complex 25
3. Joy On The Face Of Extinction
4. Justified End
5. Cosmic Tear
6. Procreation Abnegation
7. Behind These Speechless Eyes
8. Submerged
9. March Of Chemical Pessimism
10. Misanthropic Disgust
11. Dementia

Žádné komentáře:

Okomentovat