úterý 14. prosince 2010

.anketa: rss? to je něco k jídlu?

Tak, původně jsem vždycky chtěla anketu vyhodnotit ve chvíli, kdy doběhne po dvou měsících k závěru a pak hned nasadit další. Ale nějak jsem v poslední době ztratila hlavu, což jste jistě pocítili i ve vašich RSS čtečkách. '404, hlava not found.'

Á propos, co je RSS? Stručně pro ty, kdo klikli na čtyřku: RSS je technologie, určená k odběru nových článků z vaší oblíbené stránky/blogu. RSS čtečka je program (např. Liferea) nebo webová aplikace (např. Google Reader), která přijímá nové články nebo alespoň jejich náhledy ihned, jakmile je autor vydá. Člověk tak může neustále sledovat zdroje, které ho zajímají. Více info zde.


Zaujal mě relativně vysoký poměr lidí, co RSS nepoužívají, ale dominanci webových čteček pod možností č. 1 jsem vcelku očekávala. Co jsem neočekávala, byl mocný nárůst hlasujících, i když se v publikování poslední dobou krutě flákám. To asi znamená, že jsem slavná. Už jsem vám říkala, že jste úžasní?

Příští anketa bude na nějaké trapně kýčovité téma, hned to vymyslím, vydržte. Musím tam nějak zakomponovat ty, no... Vánoce, když už je ta sezóna, žejo.

6 komentářů:

  1. Musel jsem v té nové vybrat i "něco jiného", protože volba "mráz" tam není ;-). *mrz* *mrz*

    OdpovědětVymazat
  2. áno, ako by povedal mekky Žbirka: ste úžasní, zatleskajte si... tleskajte mám to rad :)

    OdpovědětVymazat
  3. Při hlasování v nové anketě jsem si připadal mírně jako schizofrenik.
    Pro vysvětlení, zvolil jsem tyto volby: sníh,
    lyžování, že není vedro a já už chci jaro.
    Já opravdu mám rád zimu a k ní patřící sníh, lyžování a nízké teploty. Jenže stejně tak (vlastně spíž o něco víc) mám rád jaro: Tu probouzející a zelenající se přírodu. Místo bláta se zbytky sněhu objevující se zelená tráva. Teploty vyženou rtuť v teploměrech do takových výšin, že je možné oproti zimě shodit i dvě vrstvy oblečení a těžkou zimní bundu nahradí bunda několikrát lehčí, zároveň jsou to ale ještě teploty, kdy ještě není to hnusné, ubíjející a všudypřítomné vedro.
    Proto vše je pro mě jaro nejoblíbenější roční období - i když mám rád i zimu.

    OdpovědětVymazat
  4. Mamuf: *mrz*
    Apin: *tlesk*
    ne0k: naprosto ti rozumím, ale stejně mám to jaro o kus radši. Navíc jsou teď ženy na ulicích strašně zabalené a nekoukají jim žádné zábavné kousky!

    OdpovědětVymazat
  5. Zábavné kousky! :-DDD To je pravda, ale mně se líbí i pěkně nabalené ženy :-P *mrz* *vrz* *hot* ]:->

    OdpovědětVymazat