úterý 3. srpna 2010

.anketa: myš nebo touchpad?

Milí čtenáři, děkuji vám za kulervoucí účast v poslední anketě! Ač média ráda prorokují, že klasická myš je na ústupu, neboť už máme tablety, touchpady a všechny tyhle chytré věci, průzkum ukazuje, že tradiční vstupní zařízení stále vítězí. Osobně jsem myšový typ s občasnými úniky ke klávesnici a touchpady nějak nemusím. A on tu není nikdo s iPadem nebo něčím takovým? S tím bych se hned hnala po poslední možnosti...


Co mě ovšem zaujalo, je neustále se zvyšující počet hlasujících. V první anketě vás kliklo třiadvacet, v další o pět víc, ta poslední nám to ještě o deset navýšila. A to všechny trvaly pokaždé (asi) (pravděpodobně) (cca) dva měsíce. Najzz! Musím vymyslet nějaké správně zvrhlé a přitažlivé téma pro anketu číslo čtyři. Netěšte se, beztak to bude zase na nějaké křemíkové téma ;)

Screenshot ankety byl vytvořen v prohlížeči Dillo. O tomto minimalistickém prográmku vám také plánuji něco napsat. Takže - stay tuned!

14 komentářů:

  1. Myš je věčná =) Klávesnice je sice rychlejší, ale ne všechno se s ní dá pohodlně ovládat. Ovšem, když s ní člověk umí, je to o dost rychlejší. Touchpad nemám rád, je to věc, která mě neposlouchá =)) A něco jiného... hm, dokud tu nebude ovládání myšlenkou, zůstanu u myši.

    A k nové anketě. Do postele jsou opravdu lepší věci než noťas =D

    OdpovědětVymazat
  2. @valerius k tem vstupnim zarizenim mam velmi podobny postoj! :)

    a do te postele me napada jeste, hmmm... iPod? iPad? nebo proste nejaky tablet? ne! samozrejme kniha!!! to je takova stara dobra analogova technologie, mam ji moc rada. total win ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Samá voda. Plyšový tučňák, přece =D

    OdpovědětVymazat
  4. ja si ho budu muset fakt nekde sehnat, bez nej jsem nudna :D

    OdpovědětVymazat
  5. Já si doteď myslel že žádnýho nemám, ale teď jsem jednoho našel, ve starých hračkách. Ale je malinkej, asi tak 20 cm na výšku =D

    OdpovědětVymazat
  6. Nezáleží jen na vstupním hardwaru, ale i na softwaru. Jak je pro to které páčidlo uzpůsoben. Hackers jistě dokáží ovládat své unixy stovkami úderů do klávesnice za minutu. Jablíčkář naopak docení perfektní integraci drag&drop v celém systému, tudíž si často vystačí jen s myší.

    Pokud chcete digitální hračku do postele, něco tabletového má mnoho předností. Pokud tedy nepreferujete analogy :-).

    OdpovědětVymazat
  7. Jo, mys je supr vec.. ale klavesnici ocenis, kdyz mys zacne blbnout. S tim bych taky mela neco udelat *diva se zhnusene na hromadu starnouciho hardwaru a mnozici se chyby*

    OdpovědětVymazat
  8. Poutavé slovo "kulervoucí" nebo jsem čtnul rychle, možná "kulevroucí". Neotřelé, líbivé :-D

    OdpovědětVymazat
  9. Anonym: Ne, vrouci zatim jeste ne :))))) Vyraz neni muj, autorem jsou myslim panove z uzasneho komiksoveho webu http://www.bugemos.com/, tez doporucuji k procteni.

    OdpovědětVymazat
  10. To rionka: jechám pročítat
    To sobě: snad mě nebudou pálit očička

    OdpovědětVymazat
  11. Vem to od začátku, ať pochopíš význam hodnocení pomocí andulek :)

    OdpovědětVymazat
  12. aha, takze to s tuacniakmi skrtam.. som nevedel o nejakom hodnoteni papagajmi (zavital som na web s komixom)

    OdpovědětVymazat
  13. EDIT: ok, ak sa paci tak som rad a NESKRTAM ho!

    OdpovědětVymazat
  14. Kuromaru: Skrtlej tucnak je skoro tak dobrej jako neskrtlej tucnak! Ale stejne si to jeste promyslim :D

    OdpovědětVymazat