sobota 5. června 2010

.jak přijímat RSS komentářů na blogu?

Komentáře k příspěvkům na blogu sice už nemoderuji, ale autora stejně vždycky budou zajímat reakce na jeho myšlenky - ne kvůli honbě za závadným obsahem, ale prostě kvůli zpětné vazbě. Zde je stručné HOWTO, abyste je mohli sledovat i vy :)

Dlouho jsem se domnívala, že blogspot.com poskytuje RSS feed komentářů pouze ke každému článku zvlášť. Proto jsem se zaradovala, když jsem v seznamu nabízených miniaplikací pro blog objevila nesmysl pro zobrazování *libovolné číslo* aktuálních reakcí, který mám nyní umístěn v dolní části postranního prvku. Je jasné, že odněkud se ten komentář ale musí načítat, že. Když na stejné téma narazil PHATE, vrhla jsem se do útrob Blogger FAQ, že už na to sakra musím přijít.

Blogger FAQ jako všechny googlí služby běží na jednoduché filozofii UTFG, RTFM. V základním výpisu v češtině jsem nenašla nic, ale po dotazu "comments feed" na US verzi nápovědy byl hned první odkaz to pravé. RSS feed komentářů na tomto blogu je http://rionka.blogspot.com/feeds/comments/default?alt=rss. Zdroj příspěvků na blogu najdete pod stejnou adresou, jen místo "comments" dáte "posts". Pokud chcete sledovat příspěvky na svém/jiném blogu, samozřejmě stačí jen zaměnit "rionka" za jeho název. Jednoduché, praktické a průhledné :)

Další možnosti a informace k tomuhle tématu nabízí Blogger FAQ zde, doporučuji (english only).

No a takhle to vypadalo po otestování v RSS čtečce Liferea. Po kliknutí text příspěvku s nickem autora, po dvojkliku přechod přímo na blog s komentářem. Skvělá věcička, rozhodně ji využiju.

1 komentář:

  1. No výborně, to už vypadá použitelně :-)

    Díky moc, to by se mohlo docela hodit.

    PHATE

    OdpovědětVymazat