středa 20. července 2011

.bubenická show na hrnce: Emil a Jakub

Včera jsem měla sraz se Syslinkou a zažily jsme spontánní hudební juchanec! To tak jdeme podchodem a náhle narazíme na obrovský dav lidí, který zírá na dva kluky. Ti kluci hráli na hrnce, činely a veliký kýbl od barvy.

Emil a Jakub, celými jmény Jakub Tengler a Emil Machain, jsou studenti Janáčkovy akademie múzických umění JAMU. Ke spontánnímu jamování na ulici je přivedla videa z YouTube -- podobným stylem hrají černoši v newyorském metru. Využít kyblíků a hrnců je napadlo nejprve kvůli nedostatku nástrojů pro bicí sestavy, později se z toho ale stal ozvláštňující prvek, ktterý lidi na ulici pobaví a zaujme.

Sysla s sebou měla foťák, takže se můžeme pochlubit několika ucházejícími videozáznamy (nahrávala asi čtyři kousky, ale zatím jsou k dispozici dva, zkusím její kanál checknout i později). Toto je jedna z prvních skladeb, spontánní jam s melodickými prvky hrnce a hrnečku:



No a zde je slyšet moc pěkné využití "samplu" z indického tanečního hitu Mundian To Bach Ke od Panjabi MC z roku 2002 (ale později jsme slyšeli např. i prvky ze skladeb Safri Duo).

4 komentáře:

  1. Taky jsem je viděla! Byli boží!

    OdpovědětVymazat
  2. Šikovní chlapci, hned bychom je vzali do kapely (=

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, já je viděl v Ostravě... Super... Ikdyž nějací důchodci to těžce nepobrali a docela nadávali, co to má znamenat. Ale jinak kluci šikovní, to se musí uznat... :)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem je viděl v Ostravě:-)A jsou perfektní:-)
    http://youtu.be/ufQUOglnIMU

    OdpovědětVymazat