pátek 8. října 2010

."pět tučňáků" znamená naprosto úžasné

Děkuji vám všem za podnětné reakce. Vím, že k problematice "žena vs. počítačové odvětví" se vyjadřuji relativně často a pokračovat v tom budu dále, protože i přes pokročilou úroveň našich operačních systémů nejsme schopni překročit svoje vlastní vymleté dráhy předsudků ve svých hlavách. Komentáři u předchozího článku jste mě překvapili a potěšili. Mohu vám udělit pět tučňáků z pěti?

Zhruba před měsícem mi totiž Kuromaru nasadil svým komentářem tučňáka do hlavy. Šlo o nápad hodnotit jednotlivé linuxové distribuce pomocí nějakých bodových hodnot, tedy například počtem tučňáků. Ano, vím, že na bugemosu už je zavedeno hodnocení stripů pomocí (blinkajících) andulek, ale jde o hodnocení uživatelů, které lze dynamicky měnit. Jelikož moje recenze jsou subjektivní, statické a prudce absolutistické, nevidím důvod, proč na jejich závěr ještě neplesknout nějaké ty tučňáky. Budu jimi hodnotit funkčnost, uživatelskou přívětivost, svižnost a vůbec všechny pocity z právě testovaného LiveCD. Rozhodla jsem se tuto politiku uplatnit také u již vydaných článků, takže jednotlivé tučňáky porovnejte v sekci live distro. Rozsáhlý materiál o distribuci Sabayon uveřejním zítra.


A zde přehled zatím připravených tučňáků :

- podprůměrné (zatím jsem nepotkala distribuci, která by si to zasloužila)

- průměr (vykazuje problémy, kvůli kterým spíše nechválím)

- dobré (neskáču radostí, ale oceňuji šikovnost/funkce/whatever)

- povedené (doporučuji a chválím i přes jisté nedostatky)

- vynikající (nadchlo mě, takže mouchy jsou skoro nepodstatné)

- awesome (líbí se mi natolik, že uvažuji o instalaci, svatbě a podobně)

9 komentářů:

  1. Doporucoval bych misto sedivych tucnaku delat znaky Windows. Dalo by se tim tak naznacit, nakolik prevazuje ne-linuxovost a blizi se to k ne-funknosti Windows.

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymni: Ale ne, windows do toho tahat nechci.

    OdpovědětVymazat
  3. Tučnáci místo hvězdiček! Geniální nápad! :)

    OdpovědětVymazat
  4. oh, takze si pouzila tucnakovske bodovanie? dakujem, takto aspon jednoduchsie budem vediet ktore distra preferujes (podla bodovania). :)

    OdpovědětVymazat
  5. Lelkoun: Dekuji, napad byl Kuromaruv, ja to jen doROFLim do konce.
    Kuromaru: ano, sama jsem zvedava, ktera distra preferuji :D zacala jsem celkem pri zemi, ale treba jednou neco s peti tucnaky potkam...

    OdpovědětVymazat
  6. "líbí se mi natolik, že uvažuji o instalaci, svatbě a podobně" To aby sis začala dávat bacha na lidi co dávají tvým článkům 5 Tuxů =D Aby tě púak nepřekvapilo, že tě někdo z nich požádá o ruku =D

    OdpovědětVymazat
  7. Sakra spěchal jsem a blbě to přečet =( =D Takže můj předchozí koment nuluju =D

    OdpovědětVymazat
  8. Valerius: No moment, mym clankum nikdo nikdy ani jednoho Tuxe nedal, citim se osizena! Tak aspon ty srdicka byste mohli, no.

    OdpovědětVymazat